Erbjudande

Kundalini Yoga Terminskurs.

 

Vårterminen 2015; start v. 5.

Period 1 vecka 5 - 14 ( 9 tillfällen)

Period 2 vecka 14-24 (10 tillfällen OBS! v. 19 utgår)

 

Dag Tid Period

 

Måndag 18,00 - 19,15 v.5-23

Måndag 19,45 - 21,00 v.5-23

 

Denna kurs i yoga passar för dig som är nyfiken att prova yoga men inte vill gå en hel terminskurs. Intensiteten är medel och passar såväl nybörjare och dig som utövat Yoga tidigare. Under kursen gör vi grundläggande yogapass och meditationer och på så sätt lär vi oss grunderna i kundaliniyoga. Kursen passar för ALLA och inga förkunskaper krävs.

Investering: 1125 kr/ 9 veckors period. 750 kr/9 veckors period om Du är heltidsstuderande med studielån, arbetslös eller långtidssjukskriven). Glöm ej att fråga om Din arbetsgivare betalar Din kurs som friskvård. Vid fakturering till företag är alla priser angivna exklusive moms. Kursavgiften betalas genom inbetalning på bankgiro 160-5393 innan kursstart. OBS! Skriv namn.

Anmälan: Sker via e-post info@caesura.se eller per telefon 0702-395563.

 

Medicinsk yoga Terminskurs.

 

 

Dag Tid Period

 

Fredag 10,00 - 11,15 v. 5 - 23

 

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga i en medvetet lugnare form än vanliga yogapass. Medicinsk Yoga innebär grundläggande kundaliniyoga med ordentlig vila mellan övningarna, fokus på andning i både rörelse och vila.

Investering: 1125 kr/ 9 veckors period. (750 kr/9 veckors period om Du är heltidsstuderande med studielån, arbetslös eller långtidssjukskriven). Glöm ej att fråga om Din arbetsgivare betalar Din kurs som friskvård. Vid fakturering till företag är alla priser angivna exklusive moms. Kursavgiften betalas genom inbetalning på bankgiro 160-5393 innan kursstart. OBS! Skriv namn.

Anmälan: Sker via e-post info@caesura.se eller per telefon 0702-395563.

 

 

Gravidyoga.

 

Dag Tid Period

 

Onsdag 16,30-18,00

 

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus på barnet i magen. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Du är välkommen att delta i Gravidyoga kursen från och med vecka 14.

 

Gravidyogakursens olika delar:

* Gravidyoga med mjuka, lugna rörelser

* Andningsteknik

* Fokuseringstekniker

* Avslappning & Meditation

* Mantrasång till barnet i magen

* Bäckenbottenträning

* Uthållighetsträning

* Bibehålla god hållning, bära barnet

* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning

* Graviditeten fram till födelsen

* De första 40 dagarna med bebisen

 

Om kursen redan har startat hör av dig! Kanske finns det plats för dig! Det går bra att ansluta i en befintlig grupp, i mån av plats. Jag reptererar de olika momenten under kursen. Vanligt är att många gravida går flera kurser efter varandra om de har startat tidigt i graviditeten eftersom många uppskattar gravidyogan. Det viktiga är att du ger dig en lugn stund och tränar din andning under graviditeten! Det gör vi här!

Enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Bebismassage Det är lite olika på olika BVC om bebismassage ges eller ej. Men oavsett är det bra att ha en grundkunskap om detta före bebisen föds så att du kan starta med massagen tidigare än då den ges via BVC.. Genom bebismassagen stärks kroppsuppfattningen hos bebisen och massagen ger trygghet.

* Paryoga/Förlossningsförberedande för par - Enstaka halvdagskurs: Hur kan partnern vara ett stöd under graviditet och förlossning? Här gör ni ett yogapass tillsammans, tränar andningsteknik, lär bra massage att använda under både graviditeten och förlossningen samt vikten av att ha ett inre fokus. Då kan ni bättre fungera som ett team under förlossningen där partnern kan vara ett bra stöd. Här ingår även introduktion till bebismassage så att ni har grundkunskaper till bebisen föds - något som stärker anknytningen till bebisen och hjälper bebisen att vara lugn och trygg samt att det stärker matsmältningen. Kursen är öppen även för dig som inte varit med på gravidyogagruppen tidigare. Investering: 700 kr

* Mamma-Bebisyoga Då bebisen är mellan 3-9 månader är du välkommen tillbaka till Mamma-bebisyoga (dels för att stärka dig själv, men också för att göra härliga rörelser i närvaro med din bebis på skötbordet - bebisyoga). Läs under Mamma-bebisyoga för anmälan & info.

 

Investering: 1000 kr för hela kursen inklusive kompendium för hemträning. Då du har gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 135:-, i mån av plats, på senare kurser, i väntan på din förlossning.. Kursavgiften betalas genom inbetalning på bankgiro 160-5393 innan kursstart. OBS! Skriv namn.

Att tänka på: Mjuka lediga kläder rekommenderas. Omklädningsrum samt allt material som behövs under kursen finns i lokalen. Eefter Yogapasset bjuder jag på Yogi te´ till dig som önskar.

Anmälan: Sker via e:post info@caesura.se eller per telefon 0702-395563.

 

 

Mamma-Bebis Yoga

 

Dag Tid Period

 

Onsdag 13-14

 

En stund i närhet där du och din bebis (3-9 månader) kan mötas i rörelse, andning, musik och sång. Som nybliven mamma stärker du din bäckenbotten och kroppen som helhet. För din bebis gör vi mjuk bebisyoga - vilket hjälper din bebis till bättre motorik och ökad trygghet. Kompendie för egen hemträning ingår i priset.

Investering: 750 kr / 6 tillfällen.

 

Morgon Sadhana

Datum för Morgon Sadhana annonseras under Workshops och Event. Vi håller vår Sadhana lörd. mellan kl. 06,00 och 8,30 och inleder med Japji Sahib på Gurumukhi. Därefter utför vi ett lämpligt Kundalini Yoga pass enligt Yogi Bhajan följt av Morgonropet ”Långa Ek Ong Kar” Vi avlutar med Mantra meditation för Vattumannens tidsålder.

 

Sadhana betyder en daglig, andlig övning. Sadhana tidigt på morgonen är det lättaste och snällaste sättet att rena sinnet och ta kontakt med själen. Det har en föryngrande, renande och närande effekt. Regelbunden Sadhana övning finjusterar vår förmåga till anpassning, intuition, uppfattning och vår kontakt mellan vår inre och yttre värld når större harmoni. Den ger oss en positiv attityd, en glädjefull inställning och succe. Du kommer att bli en källa för det goda i världen.

 

Tidpunkt annonseras under Workshops/Event

 

Emerald Heart Gathering; cirkel för inre frid och utveckling

Detta är en möjlighet att titta djupare inom oss själva, och lära känna en större sanning om vem vi är och hur vi fungerar i mänskliga termer på vår planet. Vad betyder det att göra en inre resa mot helhet och frihet och hur påverkar detta oss i vårt dagliga liv här på jorden? Cirkeln börjar med intoning till ljuset från the Emerald Heart och en kortare meditation följt av Teachings från David Ashworth, Yogisk filosofi samt mina egna erfarenheter om vad denna resa mot självinsikt betyder och hur vi kan börja avslöja sanningen om vem vi är, så vi kan ta oss till en plats av större medvetenhet och öppnande av våra hjärtan. Det ges också möjlighet att själv dela med sig och ta del av andras erfarenheter av denna mäktiga resa.

Du kan när som helst börja delta i cirkeln som pågår löpande.

 

Emerald Heart Meditation

Att möta sin sanning kan man göra på många olika sätt. Ljuset från the Emerald Heart, tillsammans med meditation i form av inslag av musik är en underbar dörröppnare till vår egen inre helgedom. Musiken hjälper oss att nå djupare stillhet, ljuset arbetar aktivt inom oss, ingen ansträngning krävs och mötet med vår egen sanning – sker av sig själv.

Att gemensamt med vänner skapa en helgad plats där man sitter tillsammans i detta högfrekventa ljus samt till stilla musik är en mäktig upplevelse. Det sträcker sig bortom sociala gränser eftersom det inte behövs någon artig konversation. Det är en stund att ”vara med oss själva” – att ge oss själva den extra uppmärksamheten vi så lätt bortser från och som vi så många gånger väljer bort.

Vi träffas, kommer varandra nära som vänner, utan värderingar och fördömanden och vi tillåter… Tystnaden och musiken punkteras ibland av poesi och inspirerande, upplyftande ”talade ord”…

 

Tidpunkt annonseras under Workshops/Event.

 

Gong Meditation

Gongen är ljudet från skapelsen själv. Den som spelar Gong, spelar Universum. Från den kom all musik, alla ljud och alla ord. Ljudet från Gongen är själva kärnan till hela vår värld.

~Yogi Bhajan

Meditation till Gong tillåter oss att gå bortom sinnets gränser. Ljudet från Gongen medför djup avslappning och gör oss fri från alla våra tankar. Det skapar vibration i kroppens energi meridianer, ger balans, minskar spänningar och frigör blockeringar i vårt energisystem.

Gong meditationen inleds med ett Yogapass som öppnar upp vårt energisystem så vi enklare kan tillgodogöra oss Gongens effekter.

 

Tidpunkt annonseras under Workshops/Event.

 

Kundalini Meditation.

Kundalini Yoga Meditation börjar med ett lätt uppvärmningspass för att sedan följas av en variation av djupa Kundalini meditationer givna från Yogi Bhajan. Vid dessa tillfällen ges möjlighet att genomföra längre meditationer än de som brukar ges vid ett vanligt Kundalini yoga pass och har för avsikt att förbättra vår mentala koncentration, ge oss skärpt närvaro, hjälpa oss bryta genom negativa mönster av vanor och uppförande samt ge oss en direkt upplevelse av ökad medvetenhet.

 

Tidpunkt annonseras under Workshops/Event

 

Vägledande samtal

Motiven för vägledande samtal varierar.

Man kan må dåligt utan att kanske riktigt veta varför. Man kan ha hamnat i någon typ av kris eller återvändsgränd. Man kan vilja utforska varför man uppträder på ett sätt som begränsar en i vissa situationer. Man kan vilja förbättra sin självkänsla.

 

Oavsett anledning till ett vägledande samtal, så får man här möjligheten att rikta blicken inåt och utforska sitt inre.

 

Samtalet bygger på kognitiv pedagogik där vi använder vi oss av kognitiva metoder med inslag av mindfulness, olika avslappningstekniker och mental träning som målbildsträning, affirmationer och visualiseringar.

 

Studiecirkel i Streshantering

Gruppen träffas lunchtid 12-13 under 5 veckor och får ta del av information om stress och dess påverkan samt verktyg för att bättre hantera stressen i vardagen.

Hemuppgifter efter varje gång.

 

 

 

På gång:

Meditation i Ljuset från the Emerald Heart.

 

 

Terminskurser våren 2015

Vårterminen startar v. 5 med Kundaliniyoga förlagd till måndagskvällar, Medicinsk yoga samt Gravidyoga.

I mån av plats kan du när som helst hoppa in på kurserna och du betalar då för resterande kurstillfälle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved